Vodka

Vodka
A vodka egy színtiszta, átlátszó szeszes ital, melynek alkoholtartalma általában 35-50% között mozog. Legfőbb jellemzője, hogy íztelen, ezért kiváló alapanyag koktélokhoz és kevert italokhoz, mivel a könnyű íze nem dominál más hozzávalók felett.

Víztiszta vodka

A vodka szláv "voda", vagyis "víz" jelentésű szóból ered, és évszázadokra nyúlik vissza az orosz, lengyel és ukrán hagyományokban. Az ital készítésekor az elsődleges cél mindig a tisztaság és a simaság volt, nem pedig az íz vagy finomítás. A desztillálási folyamat során a gabona vagy burgonya keményítőjét malátává alakítják, majd vízzel hígítják, hogy a kívánt alkoholfokot érjék el.

Néhány vodka kínálatunkból:

Beluga vodka

A Beluga Vodka Szibériából, Mariinszk városából származik, kiváló minőségű orosz árpából és Altaj-forrásvízből készül. Gyakran használják klasszikus koktélokban, mint a Moscow Mule vagy a Vodka Martini, kiemelve tiszta ízét és minőségét.

Belvedere vodka

A Belvedere Vodka Lengyelországból, a Polmos Żyrardów szeszgyárból származik. Gyakran használják koktélokban, mint a Cosmopolitan vagy a Bloody Mary.

Grey Goose vodka

A Grey Goose Vodka Franciaországból, a Cognac régióból származik, kiváló minőségű francia búzából készül. Gyakran használják koktélokban, mint például a Vodka Martini vagy a Cosmopolitan, mivel jól harmonizál más összetevőkkel.

Absolute vodka

Az Absolut Vodka Svédországból, Ahus városából származik, tiszta alapanyagokból, mint a búza és forrásvíz. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Sima, jól egyensúlyozott ízű, és sokféle ízesített változata létezik.

Smirnoff vodka

A Smirnoff Vodka eredetileg Oroszországból származik, de jelenleg az Egyesült Államokban gyártják. Rendkívül népszerű, világszerte ismert és kedvelt vodkamárka, részben az egyszerű, könnyen felismerhető íze és az árának köszönhetően.

Tartalomhoz tartozó címkék: Absolute vodka Vodka

Kapcsolódó termékek

ABSOLUT BLUE VODKA 0,7L

6.100 Ft
Kívánságlistára teszem

BELUGA NOBLE VODKA 0,7L

16.600 Ft
Kívánságlistára teszem

CIROC VODKA 0,7L

14.200 Ft
Kívánságlistára teszem

GREY GOOSE VODKA 0,7L

16.200 Ft
Kívánságlistára teszem

SMIRNOFF RED 0.7L

6.400 Ft
Kívánságlistára teszem