Skót - Scotch

A skót whisky-k világszerte elismertek a kifinomult ízviláguk és hagyományos készítési módszereik miatt. Ezek az italok a skót hegyek és völgyek területein születnek, és egyedi jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik őket más whiskyk-től.

A skót whisky-ket gondosan válogatott árpából készítik, amelyet malátává alakítanak. A malátát vízzel keverik, majd erjesztik, hogy cukorrá alakuljon. Ezt követően a folyamat során a maláta alkohollá fermentál. A desztillálás során a kapott italt többször desztillálják, hogy megalkossák a tiszta szesz alapját.

Az érlelés fázisa különleges jellemzője a skót whisky-knek. Hordókban érlelik legalább három évig, és a hosszabb idő erőteljesebb aromákat és gazdagabb ízprofilokat eredményez. A tölgyfahordókban való érlelés során a whisky kiválóan felveszi a fából származó jegyeket, mint például a vanília, a fahéj és a füst.

A skót whisky-k különböző régiókban készülnek, és mindegyik terület sajátos karaktert kölcsönöz az italoknak. A Speyside whisky-k gyakran lágyak és gyümölcsösek, míg az Islay whiskyk füstösek és tengeri sóssággal rendelkeznek. A Highland és a Lowland régiók whiskyei között is jelentős különbségek mutatkoznak az ízvilágban és az aromában.

Az egyedi jellemzők és a tradicionális eljárások iránti növekvő érdeklődés miatt a skót whisky-k a világ minden táján keresettek. Azok, akik értékelik a kivételes minőséget és az évszázados hagyományokat, gyakran választják a skót whiskyt az egyedi ízélmény és a karakteres italok szerelmeseiként. A skót whisky-k nem csupán italok, hanem egy kulturális örökség és művészet, amelyek tisztelettel adóznak a múlt iránt, miközben folyamatosan fejlődnek és alkalmazkodnak a modern kulináris igényekhez. Ha különleges és kiemelkedő whisky-t keres, a skót whiskyk számos változatával biztosan megtalálja az ideális ízélményt.

Rendezés:

CHIVAS REGAL ROYAL SALUTE THE RESERVE 0,7L DD.

87.300 Ft
Kívánságlistára teszem

CHIVAS REGAL WHISKY 12 YEARS 4,5L

80.500 Ft
Kívánságlistára teszem

JOHNNIE WALKER BLACK LABEL 3L

63.600 Ft
Kívánságlistára teszem

CHIVAS REGAL ROYAL SALUTE 21 YEARS 0,7L

59.000 Ft
Kívánságlistára teszem

BOWMORE 18Y. DEEP&COMPLE 0,7L

49.400 Ft
Kívánságlistára teszem

GRANTS WHISKY 4,5L

47.500 Ft
Kívánságlistára teszem

OBAN SINGLE MALT 12 YEARS 0,7L

47.000 Ft
Kívánságlistára teszem

BALLANTINES 4,5L

46.500 Ft
Kívánságlistára teszem

CARDHU 14 YEARS SPECIAL RELEASE 2021 0,7L

46.000 Ft
Kívánságlistára teszem

LAGAVULIN 16 YEARS 0,7L PDD.

45.800 Ft
Kívánságlistára teszem

DALMORE PORT WOOD RESERVE 0,7L

40.700 Ft
Kívánságlistára teszem

ASTA MORRIS WHISKY 0,7L 7 YEARS

40.300 Ft
Kívánságlistára teszem