Amerikai - Bourbon

Az amerikai whiskey-k egyedi karakterrel bírnak, amiért világszerte híresek. Ezek a könnyed, de mégis gazdag ízvilágú italok a dél-amerikai sörgyártó hagyományokból származnak, és izgalmasan különböznek a világ más tájain készült whiskyk-től.

Az amerikai whiskey-k főként kukoricából készülnek, ami gyümölcsös édes ízt kölcsönöz nekik. A hagyományos bourbon whiskey-k legalább 51%-ban tartalmaznak kukoricát, és ezt követően más gabonafélék, például rozs és árpa is részei lehetnek az összetételnek.

Az érlelés során a whiskey-t új tölgyfahordókban tárolják, amelyek intenzív vanília, karamell és fahéj jegyeket adnak az italnak. Az érlelés időtartama jelentős, mivel ez idő alatt a whiskey kiválóan felveszi a hordók által kínált komplex aromákat és karaktereket. A hagyományos bourbonoknak legalább két évig, de gyakran jóval további érlelési idővel rendelkeznek.

Az amerikai whiskey-k között kiemelkedik a Tennessee whiskey, amely egy speciális érlelési eljárást alkalmaz, az ún. Lincoln County Process-t. Ebben a folyamatban a whiskey-t szénfán át csepegtetik, amely különleges lágyító hatást eredményez, és egyedülálló simaságú ízt eredményez.

A könnyed és sima ízvilág miatt az amerikai whiskey-k ideálisak koktélokhoz és long drink-ekhez is. Az édes és gyümölcsös jegyek tökéletesen harmonizálnak a citrusfélékkel és az édesítő szirupokkal, így számos kreatív koktél készíthető velük.

Az amerikai whiskey-k népszerűsége folyamatosan növekszik, és a minőségi termelők egyre különlegesebb és prémium kategóriás whiskyk-t kínálnak. Azok számára, akik kíváncsiak az egyedi és karakteres ízélményre, az amerikai whiskey-k egy kiváló választás, amelyek az amerikai sörgyártás gazdag hagyományaival és kreativitásával ötvözve nyújtanak felejthetetlen élvezetet. Legyen részese az amerikai whiskey-k világának, és fedezze fel az izgalmas és sokszínű ízvariációkat, melyek garantáltan elvarázsolják az ínyenceket és a whisky-k rajongóit egyaránt!

Rendezés:

JACK DANIELS 3L

48.000 Ft
Kívánságlistára teszem

BAKER'S WHISKY 7Y. 0,7L KENTUCKY BOURBON

36.100 Ft
Kívánságlistára teszem

JIM BEAM SIGNATURE CRAFT 0,7L

30.500 Ft
Kívánságlistára teszem

HEAVEN'S DOOR WHISKY 0,7L

28.500 Ft
Kívánságlistára teszem

JACK DANIELS SINGLE BARREL 100 PROF WHISKY 0,7L DD.

27.000 Ft
Kívánságlistára teszem

BASIL HAYDENS 0,7L 40%

26.700 Ft
Kívánságlistára teszem

JACK DANIELS SINGLE BARREL RYE 0,7L PDD.

26.200 Ft
Kívánságlistára teszem

MAKER'S MARK 101 PROOF 1L PAPÍR DD.

26.000 Ft
Kívánságlistára teszem

EAGLE RARE SINGLE B. 10Y. 0,7L

22.000 Ft
Kívánságlistára teszem

WOODFORD RESERVE MALT 0,7L PDD.

22.000 Ft
Kívánságlistára teszem

JACK DANIELS WHITE RABBIT 0,7L

21.000 Ft
Kívánságlistára teszem

WOODFORD RESERVE WHEAT DD. 0,7

20.800 Ft
Kívánságlistára teszem