Rumok

Rum - Rabul ejtő karibi ízvilág

Amikor belekóstolunk ebbe a különleges italba, nem is gondolnánk, hogy micsoda történelem áll mögötte. A rum eredete az ókorig vezethető vissza. Ekkor már voltak a maihoz hasonló szeszesitalok. Világhódító útját valószínűleg az ókori Kínából vagy Indiából kezdte el. A feljegyzéseiben már Marco Polo is említett egy bizonyos „brum“ nevű italt, amit igen jó borként írt le. Az első lepárlása a 17. században történt a Karib-szigeteken lévő cukornád ültetvényeken dolgozó rabszolgák körében. Megoszlanak a vélemények arról, hogy Barbados vagy Puerto Rico a valódi rum származási helye.

Miben rejlik a Bacardi rum különlegessége?

A minőségét jól bizonyítja, hogy a világ legnépszerűbb rumjai közé tartoznak. Nem véletlenül ezek jelentik a mixertanfolyamok középpontját.

Don Facundo Bacardí Massó 1930-ban Kubába emigrált azzal a céllal, hogy oly módon tökéletesítse, miszerint az akkori kifinomult közízlésnek megfeleljen, mivel akkoriban nem tartották sokra ezt az italt. A Bacardi rum egyedi karakterisztikáját az elkülönített élesztőtörzsnek köszönheti. Végül a faszenes szűrés révén érte el a mai jól ismert karakterisztikáját.

A nagy közönségkedvenc a Captain Morgan rum

Nem véletlenül nevezik a kalózok kedvenc italának. A Captain Morgan rum szintén a híres, hírhedt Henry Morgan kapitányról kapta a nevét, aki a Karib-tenger partvidékén kalózkodott. Miután pályát váltott és Jamaica kormányzójának választották, idős korában az idejét kedvenc italának készítésének szentelte. Majd ennek a hagyományát, a tölgyfahordós érlelést hagyta az utókorra, így vált az egyik legkedveltebb koktél és long drink alapanyaggá.

A rum a koktélok egyik kedvenc alkotóeleme is

Az egyik legnépszerűbb rum alapú koktél az 1931-ben, Kubában született mojito, mely öt fő összetevőből áll: fehér rum, barna cukor (vagy cukorszirup), lime lé, szénsavas víz (szóda) ás menta levél. Plusz adalék egy szelet lime és sok jégkocka az élmény fokozásáért. Kapható már kész mojito alap termék is.

A mojito koktél kiváló alkoholos frissítő például nyári estéken.

 

Rendezés:

CENTENARIO REAL SELECT RESERVE RUM 0,7L DD.

72.400 Ft
Kívánságlistára teszem

DON PAPA 10 YEARS RUM 0,7L DD.

61.000 Ft
Kívánságlistára teszem

A.H.RIISE SIGNATURE 0,7L DD.

61.000 Ft
Kívánságlistára teszem

RON ZACAPA CENTENARIO XO 0,7L DD.

61.000 Ft
Kívánságlistára teszem

DON PAPA RUM SHERRY CASKS 0,7L DD.

54.300 Ft
Kívánságlistára teszem

RON ZACAPA 23 YEARS EL ALMA 0,7L DD.

52.800 Ft
Kívánságlistára teszem

DICTADOR SINF. BORBÓN 2004 0,7L DD.

50.000 Ft
Kívánságlistára teszem

CIHUATAN XAMAN XO AGED RUM 0,7L PDD.

48.400 Ft
Kívánságlistára teszem

DIPLOMATICO SINGLE VINT. 0,7L DD.

46.000 Ft
Kívánságlistára teszem

ANGOSTURA NO.1. OLOROSO SHERRY 0,7L DD.

45.000 Ft
Kívánságlistára teszem

A.H.RIISE NON PLUS ULTRA BLACK 0,7L DD.

42.300 Ft
Kívánságlistára teszem

FLOR DE CANA RUM 130TH ANNIVERSARY 0,7L DD.

40.000 Ft
Kívánságlistára teszem