Keserű likőrök

A keserű likőrök egy speciális kategóriát képviselnek a likőrök világában, és különleges karakterükkel, intenzív aromáikkal és gyakran gyógyhatású összetevőikkel híresek. A keserűségüket a keserű növények, fűszerek és gyógynövények adják, amelyekkel évszázadok óta készítenek ilyen italokat. Ismerjük meg közelebbről a keserű likőrök világát, beleértve az eredetüket, jellegüket és néhány jellemző típust.

Az Eredet: A keserű likőrök hagyománya Európában gyökerezik, és az eredeti recepteket gyakran az egyes gyártók őrzik titokban. Az elnevezésüket a benne található keserű növények, mint például a kinin vagy a szantálfa adja. Ezeket az italokat gyakran először gyógyászati célokra használták a gyomorpanaszok enyhítésére, emésztést segítésére vagy az étvágy serkentésére.

Jellegzetes Összetevők:

  • Gyógynövények és Fűszerek: Az abszintban például fenyőfű, ánizs, édeskömény és keserű üröm található. A Camparihoz hasonló italokban narancshéj, chinotto és egyéb keserű növények adják az egyedi ízét.
  • Cukor: A keserűség ellensúlyozása érdekében sok keserű likőr tartalmaz cukrot vagy cukorszirupot.
  • Alkohol: A legtöbb keserű likőr alapja az alkohol, gyakran tiszta és jó minőségű ital, hogy az ízek és aromák jól érvényesüljenek.

Keserű Likőrök néhány típusa:

  1. Campari: Eredetileg Olaszországból származó keserű likőr, amely keserű fűszerek, gyógynövények és gyümölcskivonatok elegyéből készül. Jellegzetes élénk vörös színe és markáns íze miatt sokféle koktél elengedhetetlen összetevője.

  2. Aperol: Szintén olasz eredetű, gyümölcsös, enyhén keserű likőr. Aperol Spritz néven ismert ital egyre népszerűbb a könnyű és frissítő íze miatt.

  3. Fernet-Branca: Az olasz Fernet-Branca egy komplex keserű ital, melyben több mint 40 különféle gyógynövényt és fűszert használnak. Gyakran digestifként fogyasztják étkezések után.

  4. Unicum: a magyar keserű likőr, méltán büszkélkedhet hagyományával és karakteres ízvilágával. Az 1790-ben alapított Zwack család titkos receptje alapján készül, és több mint 40 különböző gyógynövényt, fűszert használ fel. Az Unicum fekete, sűrű likőr, melyet hordóban érlelnek, és az idővel egyre gazdagabbá válik az ízében. Az Unicumot hagyományosan étkezések után fogyasztják, segítve a könnyebb emésztést. A likőr intenzív keserűségével és bonyolult ízprofiljával egyedülálló és különleges italélményt nyújt. Az Unicum a magyar gasztronómia és kultúra egyik meghatározó jelképe, és a világ számos részén elismerést aratott a minősége és hagyományai révén. Legyen szó egy kényelmes esti pohárról vagy egy különleges alkalmi kóstolóról, az Unicum mindig egy utazás a keserűség és gazdagság kifinomult világába.

  5. Jägermeister: Német eredetű keserű likőr, melyet több mint 50 különböző gyógynövényből és fűszerekből állítanak elő. Jellegzetesen sötét színű és erőteljes de kissé édeskés ízű.

Rendezés:

UNICUM 5L

60.000 Ft
Kívánságlistára teszem

UNICUM 3L

36.500 Ft
Kívánságlistára teszem

JAGERMEISTER KESERŰ 3L

34.500 Ft
Kívánságlistára teszem

APEROL KESERŰ LIKŐR 3L DD.

29.000 Ft
Kívánságlistára teszem

JAGERMEISTER MANIFEST 1L+2 POHÁR

19.600 Ft
Kívánságlistára teszem

JAGERMEISTER MANIFEST 1L

17.700 Ft
Kívánságlistára teszem

JAGERMEISTER KESERŰ 1,75L+PUMP

16.600 Ft
Kívánságlistára teszem

UNICUM RISERVA DD 0.7L

14.700 Ft 13.590 Ft
-8%
Kívánságlistára teszem

UNICUM RISERVA 0,7L

13.000 Ft 11.690 Ft
-10%
Kívánságlistára teszem

JAGERMEISTER COLD B. COFFEE 1L

11.300 Ft
Kívánságlistára teszem

JAGERMEISTER SCHARF 1L

9.800 Ft
Kívánságlistára teszem

UNICUM 1L SZILVAS

8.950 Ft
Kívánságlistára teszem