Leírás
A termék alapja, a jól megszokott meghatározó, erőteljes keserű ízű Unicum, amit tokaji aszúval kereszteztek, így született ez a különleges kiadás, ami egy igazán különleges érlelési folyamat eredményeként vált egyedivé. A különlegességét a duplahordós érlelés adja, akárcsak a rumok és whiskey-k készítése során. Az érlelés Budapesten, egy 80 éves fahordóban kezdődik (ezáltal korlátozott a mennyiség), hosszú évtizedek során a hordó dongáiban keletkezett speciális anyag, az úgynevezett "fekete méz" karakteresebbé teszi a benne készült Unicumot. Ezt követően kerül a tokaji boroshordókba további érlelésre. Fogyasztása kizárólag önmagában ajánlott, behűtve vagy jégre töltve ajánljuk, hogy érzékelhessük a hagyományos Unicumos jegyek mellett az édes, kellemesen fűszeres, gyümölcsös tokaji aszús sajátosságokat.