Leírás és Paraméterek
A Nikka egy japán whisky, amelyet az országban több mint 80 éve gyártanak, és mára világszerte ismert prémium itallá vált. Az ital Japán egyik legismertebb és legelismertebb whisky-márkája, amely egyedülálló ízvilággal és hagyományos japán technológiával készül. Az ital két maláta whiskyt tartalmaz, amelyeket a cég két lepárlóüzemében készítenek. Az egyik üzem Hokkaido szigetén található, ahol a Nikka malátawhisky-t készít a lágyabb, édesebb ízvilágú whisky-khez. A másik üzem Yoichi városában található, ahol a cég füstös, intenzív ízű whisky-ket készít, amelyeket a tengerparti levegő adta sajátos karakter jellemzi. Az ízjegyeket tekintve a Nikka whisky egyedülálló keleti stílusú, amelyben a tradicionális japán elemek keverednek a klasszikus skót whisky ízjegyekkel. Az ital könnyű, gyümölcsös és fűszeres ízvilággal rendelkezik, amelyet az édes méz, a vanília és a gyümölcsök, például az alma és a szilva jellegzetes jegyei egészítenek ki. Az intenzív füstösség és a malátawhisky-k édes ízei kiválóan kiegyensúlyozzák egymást, így az ital rendkívül harmonikus és élvezetes. A Nikka whiskyt általában puritán módon, szobahőmérsékleten ajánlják fogyasztani, hogy az ízek és aromák teljesen kibontakozzanak. Azonban az ital kiváló alapanyag a koktélokhoz is, különösen a könnyed, gyümölcsös ízjegyeinek köszönhetően.
Gyártó cég: | Nikka Whisky Distilling |