Keserű likőrök néhány típusa:
Campari
A Campari likőrt 1860-ban az olaszországi Novaraban alapították. Alapvető összetevői közé tartozik a gyógynövények és fűszerek keveréke, például narancshéj, chinotto és keserű növények. Jellegzetes piros színű, és intenzív, kesernyés ízvilága miatt ismert. Gyakran magában vagy koktélokban fogyasztják.
Aperol
Az Aperol egy gyümölcsös és enyhén keserű ízű szintén olasz likőr, melynek különleges gyógynövények és fűszerek adják az alapját. Népszerű könnyed és frissítő íze miatt, ideális választás a meleg nyári napokon.
Fernet-Branca
Ezt a keserű italt, 1845-ben alapították Milanóban. Gyógynövények és fűszerek, mint például kamilla, rebarbara, ánizs és mirha keveréke alkotja. Gyakran önmagában vagy koktélokban fogyasztják.
Unicum
Az Unicum egy magyar keserű likőr, amelyet a Zwack család alapított 1790-ben. Titkos receptjét több mint 40 különféle gyógynövény és fűszer, például boróka, édeskömény, kamilla és citrusfélék alkotják. Több változata létezik az eredetin kívül, például Unicum Next és Unicum Szilva, mindegyik sajátos ízvilággal.
Jägermeister
A Jägermeister egy német keserű likőr, amely több mint 50 különböző gyógynövényből és fűszerből készül. Jellegzetes sötét színét és erős, karakteres ízét a speciális keverék adja. Bár általában keserű és erős, enyhe édesség is érezhető benne.