Leírás
A Juhász Eufória jellemzői:
Friss gyümölcsök, ropogós, lendületes buborékok, és nagyon finom ízélmény
jellemzi a Juhász pincészet tankpezsgőjét. Ünnepléshez, könnyed fogásokhoz,
koktélokhoz, vagy csak egy kellemes beszélgetés mellé is remek választás.
Fogyasztását 6-8 °C-on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást
követő 1-1,5 éven belül.
Fajtaösszetétel:
Müller-Thurgau, Chardonnay
A Juhász Pincészet borkészítési eljárása:
Az alapbor készítésekor bogyózás, zúzás, préselés történik. Majd musttisztítás
flotációval és irányított erjesztés 10 °C-on fajélesztő használatával. Az alapbort a
második erjesztéshez mustsűrítményünkkel 25 g/l-re visszaédesítjük és
tankpezsgőként elkészítjük. Végül szűréssel, hidegkezeléssel előkészítjük a
palackozásra.
Évjárat jellemzői:
A 2020-as évjárat kiemelkedő volt a fehér szőlők, így a pezsgő alapanyagok
esetében is. Nálunk a csapadékosan induló nyarat forró, hosszú vénasszonyok
nyara követte, amelynek köszönhetően a fehérboraink alapanyagai tökéletes
érettségi állapotban érkeztek be pincészetünkbe a további feldolgozásra